Theater

Ineke is een veelgezien pianiste op de Nederlandse theaterpodia.
Samen met zangeres Pieternel van Amelsvoort (Diva Dichtbij) maakte ze al haar eerste theatervoorstelling ‘Duet in Klein Onbegrip’ tijdens haar studietijd.
Al snel na haar studie werd Ineke opgemerkt om haar nevenkwaliteiten als actrice en theaterdier. Bij Opera della Casa begon ze in 1997 al als het vaste huisorkest bij de vele optredens in binnen- en buitenland van deze succesvolle Opera Cabaret- groep. Deze groep maakt zowel theatervoorstellingen, als korte commerciële optredens. Deze laatste zijn altijd toegespitst op het publiek.
Met haar eigen ‘La Sopera’ maakte ze de voorstelling ‘Bloed en Honing’ die 2 seizoenen toerde langs kleine en middelgrote theaters. Met ‘Glorious Divas’ maakte ze de voorstelling “Take Off” en samen met diverse collega's organiseert ze workshops, trainingen en maakt ze programma's op maat vanuit La Sopera.
Zeer trots is Ineke nog steeds op de Muziekvertelling ‘Ik Herhaal Je’ (2013/2014) met actrice Bea Leek en zangeres Marianne Koopman. Gebaseerd op de prachtige composities van Frans Ehlhart, op teksten van dichteres Ingrid Jonker.
Ineke werkte samen- en leerde enorm van regisseurs als Benno Hoogveld, Marleen van der Wolde, Jack Nieborg, Just Riet, Cora Broekhuizen, Karel de Rooy, Jeroen Groenendijk en Marcel Sijm.
 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

Links


Voorstellingen

Duet in Klein Onbegrip’ van t’Amuze Muziektheater met Jimmy Plooij (regie)
Bloed en Honing’ van La Sopera met Marianne Koopman (zang), Jürgen Rijkers (gitaar), Elisa ‘La Chova’ van Kraaij (flamencozang) en Jeroen Groenendijk (regie)
Carmen?Carmen’ een voorstelling van Opera Della Casa met Harm-Ydo Hilberdink, regie.
Carmen’ een kindervoorstelling met Opera della Casa, regie: Cora Broekhuizen
De Diva uit Boedapest’ met Opera della Casa, regie: Cora Broekhuizen
'Pats, Boem, Dood' een kindervoorstelling met zangeressen Karin Brunt en Caroline van Eijken en acteur Timon Blok.
Classikids’ een muziekvoorstelling t.b.v. De Kinderboekenweek in Culemborg van La Sopera (Bas Kuijlenburg, zang) regie adviezen: Bea Leek
Ik Herhaal je’ van La Sopera met Marianne Koopman (zang), Bea Leek (vertelling) en Benno Hoogveld (regie)
Take-off’ van Glorious Divas met Benno Hoogveld (regie)
Over Tijd’ van Opera della Casa met Jack Nieborg (regie)

Laatste nieuws

Matthäus-passion van start!

Het La Sopera Projectkoor, Het Strijkkwartet, verteller Marc Pantus, dirigent Bas Kuijlenburg, een viertal solisten en blazers van het Conservatorium Amsterdam, al deze ingrediënten gaan samen een tweetal prachtige optredens vormen op het oude vertrouwde Landgoed Mariënwaerdt, en dit jaar (primeur!) ook in Het Scheepvaartmuseum.

Lees meer

Zoek

Categorieën

Ineke Geleijns
Oostersingel 19
4101GG Culemborg

KvK 30258022
BTW 168085586B01