Theater

Ineke is een veelgezien pianiste op de Nederlandse theaterpodia.
Samen met zangeres Pieternel van Amelsvoort (Diva Dichtbij) maakte ze al haar eerste theatervoorstelling ‘Duet in Klein Onbegrip’ tijdens haar studietijd.
Al snel na haar studie werd Ineke opgemerkt om haar nevenkwaliteiten als actrice en theaterdier. Bij Opera della Casa begon ze in 1997 al als het vaste huisorkest bij de vele optredens in binnen- en buitenland van deze succesvolle Opera Cabaret- groep. Deze groep maakt zowel theatervoorstellingen, als korte commerciële optredens. Deze laatste zijn altijd toegespitst op het publiek.
Met haar eigen ‘La Sopera’ maakte ze de voorstelling ‘Bloed en Honing’ die 2 seizoenen toerde langs kleine en middelgrote theaters. Met ‘Glorious Divas’ maakte ze de voorstelling “Take Off” en samen met o.a. zanger Bas Kuijlenburg en zangeres Angelique Wardenier maakt Ineke familievoorstellingen rondom opera vanuit La Sopera.
Zeer trots is Ineke nog steeds op de Muziekvertelling ‘Ik Herhaal Je’ (2013/2014) met actrice Bea Leek en zangeres Marianne Koopman. Gebaseerd op de prachtige composities van Frans Ehlhart, op teksten van dichteres Ingrid Jonker.
Ineke werkte samen- en leerde enorm van regisseurs als Benno Hoogveld, Marleen van der Wolde, Jack Nieborg, Just Riet, Cora Broekhuizen, Karel de Rooy, Jeroen Groenendijk en Marcel Sijm.
 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

Links


Voorstellingen

Duet in Klein Onbegrip’ van t’Amuze Muziektheater met Jimmy Plooij (regie)
Bloed en Honing’ van La Sopera met Marianne Koopman (zang), Jürgen Rijkers (gitaar), Elisa ‘La Chova’ van Kraaij (flamencozang) en Jeroen Groenendijk (regie)
Carmen?Carmen’ een voorstelling van Opera Della Casa met Harm-Ydo Hilberdink, regie.
Carmen’ een kindervoorstelling met Opera della Casa, regie: Cora Broekhuizen
De Diva uit Boedapest’ met Opera della Casa, regie: Cora Broekhuizen
'Pats, Boem, Dood' een kindervoorstelling met zangeressen Karin Brunt en Caroline van Eijken en acteur Timon Blok.
Classikids’ een muziekvoorstelling t.b.v. De Kinderboekenweek in Culemborg van La Sopera (Bas Kuijlenburg, zang) regie adviezen: Bea Leek
Ik Herhaal je’ van La Sopera met Marianne Koopman (zang), Bea Leek (vertelling) en Benno Hoogveld (regie)
Take-off’ van Glorious Divas met Benno Hoogveld (regie)
Over Tijd’ van Opera della Casa met Jack Nieborg (regie)

Laatste nieuws

Festival ‘Whos’ Next’ Almere afgesloten met spetterende voorstelling

Met een avondvullende voorstelling in de grote zaal van het KAF, sloten zo’n 70 Almeerse jongeren hun ‘Who’s Next’ avontuur dit jaar af. Onder leiding van Ineke Geleijns en Esther Bolte maakten scholieren van het Pro-college, het Arte-college en het Oostvaarderscollege een muziektheatervoorstelling rondom het thema ‘Op Drift’.

In samenwerking met de spelers van de Almeerse groep SubSub speelden en zongen ze vol overtuiging over ambitie, vrienden, je passie volgen en wat je daar voor opgeeft.

Lees meer

Workshops ‘Hamlet’ voor Opera2day

Voor het spraakmakende gezelschap ‘Opera2day’ werkt Ineke momenteel in het hele land als workshopleider op middelbare scholen. Samen met jongeren uit alle plaatsen die Opera2day aandoet, wordt een proloog gemaakt bestaande uit een begrafenismars en koor. De jongeren zingen deze proloog samen met een plaatselijk/regionaal koor en een koperensemble (Banda) uit de omgeving.

Ineke is verantwoordelijk voor het instuderen met de jongeren en het monteren van de proloog i.s.m. De Banda en het koor ter plekke.

Lees meer

Kinderkoor Nationale Opera zingt ‘Familierecept’

Op 3 maart jl. Zongen de 50 deelnemers aan het project ‘Zingen bij de Opera Kinderkoor’ de nieuw geschreven Opera ‘Familierecept’ van Kaori Neu op tekst van Daphne de Vries.

In de Odeonzaal van De Nationale Opera en Ballet werden 2 voorstellingen gezongen o.l.v. Hanne van de Vrie en regisseur Naomi van der Linden. Ineke Geleijns verzorgde de correpetitie en speelde als begeleider in de band.


Lees meer

Zoek

Categorieën

Ineke Geleijns
Oostersingel 19
4101GG Culemborg

KvK 30258022
BTW 168085586B01