Pianiste

Ineke Geleijns is een professioneel geschoold pianiste; opgeleid door o.a. Sumiko Nagaoka en Ludmila Baslawskaja, beiden afkomstig uit een Russische pianotraditie. Begeleider Thom Bollen heeft een zeer grote invloed gehad op de loop van Inekes carrière, en nog steeds heeft ze een grote voorliefde voor het (zang) begeleidersvak.
Inekes spel wordt gekenmerkt door een grote aandacht voor toon en melodie, zonder enige concessie te doen aan de kracht van ritme. Zowel solistisch als in kamermuziek wordt Ineke gewaardeerd om haar inlevingsvermogen en capaciteit om volledig ‘in de muziek’ te duiken als ze op een podium staat. Dat is nooit zonder risico, maar altijd een avontuur.


N.a.v. Solistisch optreden in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg (10-12-2016): ‘Ineke Geleijns laat de vleugel zingen; zowel in haar solistisch werk als in haar koorbegeleidingen
 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke

 • Ineke

  Ineke


Begeleider

Ineke volgde liedbegeleidings- en kamermuzieklessen bij Thom Bollen, Jan Janssen, Kelvin Grout, Graham Johnson, Roger Vignoles,  Phillippe Hirschhorn, en Victor Liberman.
Al aan het Utrechts Conservatorium was ze begeleider bij Operaprojecten, speelde ze wekelijks in de liedklas, regelmatig in het Conservatoriumorkest en begeleidde ze zeer veel zangers en instrumentalisten. Aan het Rotterdams Conservatorium speelde ze zeer veelvuldig in de ensembles van Henk Guittart en ondertussen ontwikkelde haar loopbaan zich via vele optredens als begeleider bij o.a. Kunst in de Kamer, Het Nationaal Muziekconcours, vele Toonkunstkoren, kamermuziekensembles en collega’s uit haar Conservatoriumtijd.
Ineke werkt sinds 2011 als vaste pianiste bij de educatieprojecten van Nationale Opera en Ballet, maar ook vast als begeleider van Het Strijkkwartet, InCanto, Opera della Casa, en incidenteel Glorious Divas. Ineke treedt ook op als pianiste bij Bittergarnituur, een ensemble dat muziek maakt uit alle genres; jazz, American Songbook, theatermuziek, spaans, pop, musical, etc.

Solo piano

Ineke speelt graag solo, bij voorkeur in combinatie met optredens waarbij ze als begeleider optreedt of kamermuziek maakt.
Haar solo-optredens zijn altijd voorzien van leuke achtergrondinformatie over de muziek, waarbij ze er graag voor kiest die zelf te vertellen.
Ineke maakt graag direct contact met luisteraars, en vanuit La Sopera maakt ze programma’s die zijn toegespitst op een bepaald thema of een stijl. Voorzien van veel achtergrondinformatie en doorspekt met humor en theatrale onderdelen, zijn deze programma’s zeer geschikt voor de kleinere concertpodia. Voor jong en oud.

Repetitor en Dirigent

Al jaren werkt Ineke als repetitor bij vele koren. Sinds 5 jaar werkt ze als vast muzikaal leider/dirigent bij InCanto en sinds 2 jaar als dirigente bij a cappella koor Zaffre.
Ineke werkt vast als repetitor bij Opera della Casa, Glorious Divas, InCanto Tiel, het jaarlijkse kinderkoor van de Nationale Opera, vele producties ‘Maak je Opera Eigen’ waarbij een professioneel team naar scholen in het land gaat om een opera te maken. Ineke is ook freelance als repetitor werkzaam met professionele zangers, gevorderde amateurs en getalenteerde kinderen.
In 2013 was Ineke ensemblecoach en repetitor in de jubileumproductie 'West Side Story' van Het Concertgebouw.

Laatste nieuws

Festival ‘Whos’ Next’ Almere afgesloten met spetterende voorstelling

Met een avondvullende voorstelling in de grote zaal van het KAF, sloten zo’n 70 Almeerse jongeren hun ‘Who’s Next’ avontuur dit jaar af. Onder leiding van Ineke Geleijns en Esther Bolte maakten scholieren van het Pro-college, het Arte-college en het Oostvaarderscollege een muziektheatervoorstelling rondom het thema ‘Op Drift’.

In samenwerking met de spelers van de Almeerse groep SubSub speelden en zongen ze vol overtuiging over ambitie, vrienden, je passie volgen en wat je daar voor opgeeft.

Lees meer

Workshops ‘Hamlet’ voor Opera2day

Voor het spraakmakende gezelschap ‘Opera2day’ werkt Ineke momenteel in het hele land als workshopleider op middelbare scholen. Samen met jongeren uit alle plaatsen die Opera2day aandoet, wordt een proloog gemaakt bestaande uit een begrafenismars en koor. De jongeren zingen deze proloog samen met een plaatselijk/regionaal koor en een koperensemble (Banda) uit de omgeving.

Ineke is verantwoordelijk voor het instuderen met de jongeren en het monteren van de proloog i.s.m. De Banda en het koor ter plekke.

Lees meer

Kinderkoor Nationale Opera zingt ‘Familierecept’

Op 3 maart jl. Zongen de 50 deelnemers aan het project ‘Zingen bij de Opera Kinderkoor’ de nieuw geschreven Opera ‘Familierecept’ van Kaori Neu op tekst van Daphne de Vries.

In de Odeonzaal van De Nationale Opera en Ballet werden 2 voorstellingen gezongen o.l.v. Hanne van de Vrie en regisseur Naomi van der Linden. Ineke Geleijns verzorgde de correpetitie en speelde als begeleider in de band.


Lees meer

Zoek

Categorieën

Ineke Geleijns
Oostersingel 19
4101GG Culemborg

KvK 30258022
BTW 168085586B01